Baka härliga påskharebullar

Det är påsk igen, med påskägg och påskharar och allt som hör påsken till. Här är receptet på härliga bullar som får påskstämningen på topp.

Påskharebuller

Du behöver:
550 g vetemjöl (ca 10 dl)
100 g socker (1,1 dl)
1/2 tsk kardemumma
100 g smör
3 1/2 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg

Så här gör du:
1. Blanda allt det torra i en bunke, värm mjölken fingervarm och rör ut jästen och häll i.

2. Tillsätt smält smör och ägg.

3. Bearbeta degen tills den är smidig.

4. Ställ på ett varmt ställe för jäsning. (Packa in bunken i en plastpåse)

5. När degen har jäst till dubbel storlek, knåda och dela upp i lagom stora delar som formas till bullar och sätts ut på en plåt med bakplåtspapper.

6. Låt bullarna jäsa på ett varmt ställe innan de penslas med ägg utblandat med lite vatten.

7. Dekorera ögon och näsa med russin

8. Grädda i ugnen på 220 grader i 10–15 min.

9. Dekorera med florsocker.