7 situationer där du alltid bör ha en bok tillgänglig

Med en eller flera böcker i väskan eller vagnen är du rustad för det mesta. Det kan både rädda dagen och bli en höjdpunkt på promenaden.

1. I bilen

Många små barn somnar fort under bilturen, men vissa blir otåliga om resan är lång. Då är det perfekt att sätta fast en mjuk bok med mycket kul att titta på, framför barnet.

2. I affären

Turen till affären kan fort bli påfrestande för ett litet barn. Att kunna luta sig tillbaka i vagnen och titta på något intressant i lugn och ro är en finfin sak!

3. På besök

Att besöka andra ställen än hemmet, kan vara lite läskigt, men att sitta i knäet och läsa lite med mormor eller morfar är fint! Att ha med en välkänd bok till nya platser ger trygghet – och massor av kul att prata om med nya människor. Böcker är den bästa samtalsstartaren!

4. På barnvagnspromenad …

… finns det oftast mycket att titta på! Men då och då är det inte tillräckligt. En liten bok som kan fästas på vagnen ger barnet något att sysselsätta sig med och titta på när det behöver omväxling.

5. På BVC

På vissa platser måste man ofta vänta lite. Till exempel hos doktorn eller på BVC. Då är det perfekt att läsa en bok som tidsfördriv, och kanske allra helst sin egen. För ärligt talat så är det inte alla väntrum som är bra rustade med böcker.

6. På tåget

Få transportmedel är lika perfekta för läsning som tåget. Ta upp barnet i famnen, läs och prata och njut av att ni har hela tågresan med kvalitetstid tillsammans!

7. På flygresan . . .

… blir det ofta trångt och alltför mycket människor. Din välkända röst som pratar lugnt i örat, pekar på bilder och pratar om vad ni ser, ger trygghet – och är oftast jättespännande. En lässtund eller två på resan ger också fina pauser under en lång resa.

Trevlig läsning!