Babyns egentliga önskelista

Hej tomten. Mamma och pappa har skickat iväg min önskelista, men utan att fråga mig först. Inget av de 15 sakerna jag önskar mig står med på deras lista. Därför skickar jag min lista till dig nu. Hälsningar lilla jag.

Mina föräldrar tror att jag önskar mig en klosslåda och kläder. Men dom har tydligen glömt att fråga mig innan listan skrevs, för den har allvarliga brister.

Du kanske tror att vi inte bryr oss om vad som finns in paketen så länge vi får leka med papperet, snörena och, om vi verkligen har tur, fantastiska lådor. Och ja, jag älskar de sakerna, och önskar mig sådana. Men kära tomten, jag har några andra önskningar inför min första jul.

Här är listan:

dvd-spiller4001. De blinkande boxarna vid tv:n
Jag förstår inte varför vuxna ställer saker framför hela tiden, eller stänger in dom i skåp. De är ju perfekta för mig. De har knappar, ljus och saker som sticker ut. Och sladdar! Jag vill ha en sån!

 

ledninger4002. Sladdar
Jag tycker extra mycket om sladdarna bakom tv:n, för de är så många. Men sladden till mammas dator eller pappas telefon går bra också. Den vita mojängen som samlar alla sladdarna, och som har en knapp på verkar också bra. Jag tar gärna en sån också.

 

dopapir4003. Vägghängd underhållningsanordning
Jag kan knappt tänka mig något mer barnvänligt än denna. Förstår inte varför mina föräldrar inte vill att jag ska leka med den. Den är ju inte farlig på något sätt! Jag önskar mig en egen till mitt rum, så den på toaletten får vara ifred.


4. Dammråttor

Jag vet inte vad dessa små ludna saker är för något, men de är otroligt mjuka att ta på. Det är bara det att mina föräldrar kommer springande och sliter dom ur mina händer så snart jag fått tag i dom. Och så pratar dom illa om dessa små stackars råttor och säger att de dyker upp bara de vänder ryggen till. Jag har provat att vända ryggen till men det hjälper inte. Så därför önskar jag mig mina egna.

 

5. Kattsvans
Varje gång jag försöker få tag i den mjuka saken som rör sig, så springer katten iväg. Men den ser både mysig ut att hålla i, och smakar säkert jättegott. Jag vill ha en svans att hålla i!

 

nokler4006. Nycklar
Och då menar jag riktiga nycklar. Inte plastleksaker som låtsas vara nycklar. Jag är ju inte dum. Jag vet att de inte är äkta. Jag vill ha vassa nycklar i metall – de är perfekta när det kliar som värst i min gom.

 

dokost4007. Den roliga borsten
Den står i barnhöjd vid den vägghängda underhållningsanordningen och bara ber om att bli lekt med. Men pappa får ett anfall varje gång jag rör den. En gång när jag hjälpte till att städa golvet, blev han helt vit i ansiktet och höll på att kräkas. Så jag tror att det är bäst om jag får en egen som jag kan gömma undan från pappa.

 

8. Glasögon
Dessa är himmelskt bra att bita på, men det är sällan jag hinner smaka på dom innan ägaren tar tillbaka dom. Jag har förstått att det är en leksak man inte gärna lånar ut, så jag önskar mina egna.

 

oppvaskmaskin4009. Den underbara maskinen i köket
När den öppnas, uppenbarar sig en hylla som är i perfekt storlek för mig. I helt perfekt höjd. Ofta är den varm och mysig, eller full av vatten. Båda delarna funkar bra för mig. Dessutom finns en massa spännande och glänsande saker där som man kan smaka på!

 

bossbotte40010. Den roliga klosslådan
Om jag ska få en klosslåda i julklapp, så vill jag ha en sån som vuxna använder. Inte den för barn med klossar och sånt. Denna varianten är roligare – med mjuka bomullstussar, tandtråd och matrester. Eventuellt kan jag tänka mig att bara få en låda med allt innehåll, det funkar också bra för mig.

 

11. Kattmaten
Varför kan inte jag också få en skål på golvet som katten har. Det verkar ju bara det perfekta sättet att äta på. Min mat hamnar ju på golvet ändå, så då blir det ju mindre sölande? Och om den inte är för mig, varför står den då på golvet och är så frestande?

 

mel40012. Snö i påse
Okej, jag inser att det finns ett visst tema i min lista, men så blir det när man håller på att få tänder. Bitleksaker är guld värt. Och dessa goda gummisakerna i hallen är ju perfekta. Men pappa kommer alltid springande så fort jag smakar på dom. Så jag vill ha en bit-sko, helt en använd och som har rätt tuggmotstånd.

 

sko40013. Skor
Ok, jeg innser at det liksom er et gjennomgangstema i listen min, men sånn blir det jo bare når man holder på å få tenner. Biteleker er gull verdt. Og disse gode gummisakene i gangen er jo perfekt. Men mamma kommer alltid løpende til med en gang jeg smaker på dem. Så jeg vil ha bite-sko, helst noen som er inngått og har den rette tyggemotstanden.

 

idings40014. En sån där i-grej
Jag vet inte vad den gör, men så mycket tid som mamma och pappa sitter med den, så måste det vara den ultimata leksaken. Jag vill ha en egen!

 

15. Prickarna på duken
Åhhh, vad det är irriterande att inte få tag i dessa ringarna. Jag VILL få tag i en av dom! Jag har provat länge nu, och det är få saker som är mer frustrerande än detta. Jag önskar mig inre frid, och det får jag den dag jag får tag i en sån prick. Det är jag helt säker på!

God jul tomten. Försök att inte skrämma mig för mycket när du kommer på julafton. Jag är lite reserverad när det kommer till främmande människor just nu, förstår du.

Kram från lilla mig

Inspiration från Huffington Post