7 anledningar varför du bör läsa för barnet i sommar

Det är klart att du får ta en paus från vardagen när det äntligen är semester, men enkla delar av vardagen behöver man kanske inte ta en paus ifrån? Jag hoppas att läsestunderna är bland dessa. Fördelarna med att ta med några barnböcker på semestern är sååå många:

1. Barnet lär sig nya ord varje dag. Semestern ger många upplevelser och mycket att sätta ord på. En bok om djur gör resan till djurparken ännu mer lärorik!

2. Brutna rutiner är en av semesterns utmaningar. Läsestunden är enkel att hålla kvar. Den ger ro och trygghet på nya platser.

3. På semestern har ni ännu mer tid till lite extra mys. Och vad är väl mysigare än att sitta tätt ihop och läsa en bra bok?

4. Det kan vara stressigt att vara på resande fot, även för de minsta. En time out med en favoritbok ger en bra paus från alla nya intryck.

5. Läsning är för hjärnan vad träning är för kroppen. 4 veckors uppehåll rekommenderas inte!

6. De flesta semestrar innehåller en hel del väntande. Gör kön till färjan, incheckningen och flygresan till roliga läsestunder.

7. Läsning tränar koncentrationen och utvecklar språket. Håll barnets hjärna i toppform och redo för nya terminen på förskolan och skolan.

Lilla fjäril flyger omkring