William elsker barnebøker

De 5 bästa barnböckerna om kärlek

Vi vill ju gärna känna att någon tycker om oss! Alla behöver ibland få höra: ”Jag älskar dig!” Inte minst små barn. Tryggheten att veta om att mamma och pappa alltid kommer att älska mig, oavsett vad jag gör, eller hur gammal jag blir, är ett av livets starkaste känsla.

 

EN PUSS I HANDEN – kärleksfull tröst innan läskig skolstart

En puss i handen är en rörande bok om kärleken mellan föräldrar och barn. Timmy Tvättbjörn ska börja i skolan. Han tycker att det är ganska läskigt, men hans mamma har en magisk hemlighet som gör det enklare. Han fäller några tårar och måste övertalas lite, men snart är han på väg till skolan med en osynlig, men tröstande, hemlighet gömd i handen. Boken ger tröst till alla barn som då och då är rädda och osäkra i mötet med det nya och okända, vare sig det handlar om skolstart eller andra situationer där barnet ska vara borta från föräldrarna under en period. Fall pladask för En puss i handen här

DUMBO – kärlek och vänskap

Denna fantastiska Disney-historia om oskuld, vänskap, omsorg och kärlek innehåller mycket att lära sig för små läsare, och oavsett barnets ålder så kan det ta till sig olika aspekter av budskapet. Även om det är svårt, så finns det alltid en lösning. Även om man känner sig hjälplös, så kan man klara sig med hjälp av sina vänner. Att känna att man är annorlunda, är något som kan vändas till en styrka. Man kan göra saker på sitt eget sätt istället för att göra som alla andra. Att försöka ger till slut resultat. Och dessutom med en optimistisk syn så kan man klara de flesta utmaningar.

VI TYCKER OM VARANDRA – kärlek och humor

Vi är stolta att kunna presentera den erkända japanska barnboks-konstnären Yusuke Yonezu för er. Hans karaktäristiska illustrationer, med tjocka, svarta linjer, starka färger och klara konturer begeistrar barn över hela världen. Temat i denna bok är kärleken, och den uttrycks med humor, värme och uppfinningsrikedom. Vi möter djur i olika former – trekantiga, runda och fyrkantiga. Tack vare stora, fina hål på sidorna händer det nåt spännande när ni bläddrar i boken. Mys tillsammans med Vi tycker om varandra

SKÖNHETEN OCH ODJURET – vackert om kärlek

 

Den självupptagna prinsen blir utsatt för trolldom och förvandlad till ett odjur. Men om han förälskar sig i någon annan än sig själv, bryts trolldomen. Efter många dramatiska händelser är det den vackra Belle som får Odjuret att ändra sig. Detta är en fartfylld och dramatisk berättelse med ingredienser som kännetecknar ett äkta äventyr: magisk spegel, trolldom, pratande tekannor, en kärleksfull pappa, en vacker kvinna och två rivaler som slåss om henne. Belles kärlek och godhet förvandlar prinsens hjärta för alltid. Slutet är också värdigt ett riktigt Disneyäventyr: Och en kort tid därefter gifte sig prinsen med sin skönhet Belle och de levde lyckliga i alla sina dagar.

PAPPA, VARFÖR ÄLSKAR DU MIG? – fint och filosofiskt för de små

Pappa,-varför-älskar-du-mig_cover

 

Lilla Filo är nyfiken på allt mellan himmel och jord, särskilt på varför hans pappa älskar honom. Barn är nyfikna och fråga mer än vi vuxna kan svara på. ”Varför älskar du mig?” är en av frågorna som lilla Filo är mycket intresserad av. Men när han ställer frågorna till sina föräldrar, får han inte något riktigt svar. ”Vi får fråga några andra”, föreslår hans gosedjur Sofen. Och där börjar Filo och Sofens tankfulla rundvandring, där djur, leksaker och andra får frågor om varför de finns, och varför någon älskar som. Filosofera med Pappa, varför älskar dig mig?