Coronabonus – vi läser mer för våra barn

Det skedde något med oss när Corona dök upp. Vi fick mer tid hemma, mer tid till barnen innan läggning och mer tid till att inse vad som verkligen betyder mest för oss.

Många upptäckte igen värdet av att ha ett barn i knät och en bilderbok i händerna. Upplevde hur underbart det var att sitta tätt intill varandra, och prata om allt som händer i boken, och ständigt bli förundrad av frågorna och tankarna som dyker upp i barnets huvud under läsningen.

I Goboken såg vi förändringen. Flera nya medlemmar kom in, färre avställde sina bokpaket och fler beställde tilläggsböcker i Gobokhandeln. Och bäst av allt var att veta att ni därhemma, i tusentals hem, där tusentals barn fick uppleva extra stor läsglädje under några ganska märkliga månader.

Lesestund mellom mamma og barn

Nu är sommaren här, och vi ska fortsätta att vara tillsammans med våra familjer. Hemma i trädgården eller en tur i vårt vackra land. Och även om vi är mer ute än inne så ska vi fortfarande ha tid att läsa tillsammans. På kvällen i stugan, i tältet eller på väg i bilen.

Myset och glädjen är det viktigaste och bästa med barnböcker. Koncentrationen och inlärningen som sker i läsestunden är en bonus. En superbonus för hjärnor i utveckling.

Njut av sommaren! Vi hoppas att ni låter coronabonusen fortsätta och fortsätter att njuta av läsestunderna.