lesestund på senga

En läsestund varje kväll ger resultat för livet

Du känner säkert igen typen. De som ska börja sitt nya liv på måndag. De som beställer årskort på Sats i januari. De går ut hårt. Resultatet är ofta stelt och krampaktigt med långa pauser som följd.

Så är det med läsning för barn också. Det behöver inte vara maratonläsning för att ta igen det ni missat. Försök att ta det lugnt – lägg upp en plan med lite läsning varje dag. Känn hur mysigt det är, känn glädjen och hur fint det är att se fram emot läsestunderna.

Varför är det så bra att läsa i sängen? Tryggheten, närheten och banden ni skapar tillsammans ger ditt barn ro i både kropp och själ. Ingen skärm som flimmrar. I sängen är det den fysiska boken som gäller. Papper är fantastiskt! Använder ni en lagom stark läslampa så blir upplevelsen ännu mer rogivande.

Det kostar dig inget att lägga 10-15 minuters läsning i sängen. Har du någon gång ångrat att du ökad din träningsdos? Nej. Har du någon gång ångrat att du såg ett avsnitt för mycket på Netflix eller scrollat dig genom ännu fler uppdateringar på Facebook? Ja.

Tre gånger så stort ordförråd vid skolstarten

En läsestund varje kväll kan ge ditt barn tre gånger så stort ordförråd vid skolstarten. Det passar kanske inte alltid att läsa varje kväll, men väldigt ofta. Det kan göra hela skillnaden.

Tack för att du läser för ditt barn.