Den stora boken om Alf, Bett och Bokstavståget

Tusentals små läsare har genom Gobokenserien ”Mitt första ABC” lärt sig om bokstäver i äventyren om Alf, Bett och Bokstavståget. Men vem är egentligen Alf och Bett? Här är boken som hjälper dig att lära känna dem mycket bättre!

Var bor Alf och Bett? Hur är deras familj? Vad tycker de om att göra och vart åker de på semester? Allt det här får du svar på. Du kan också läsa om hur de var när de var bebisar, hur de fick sitt tåg och se var de bor. Du kan följa med i simhallen, i affären, på biblioteket och på karneval. Alf och Bett åker också på semester till England där de upptäcker att birthday betyder ”födelsedag”.

Detta är bara några teman från de olika berättelserna i boken. Här hittar du också många sidor proppfulla av ord, begrepp och bilder du kan njuta av – peka, läsa, upprepa, lära – och inte minst hitta på dina egna berättelser.

80 sidor fullpackade med innehåll varar länge. Detta är en bok att läsa under lång tid och en fin start, eller ett komplement, att lära mer om de olika bokstäverna. En mer grundlig kunskap kring varje bokstav kan du få i Mitt första ABC, där varje bokstav har fått sin egen bok med berättelse, bokstavssång och ljudbok.

Barn som är intresserade av bokstäver förstår att bokstavssymbolerna representerar ljud som kan sättas samman till ord och har då tagit de första stegen mot att lära sig att läsa och skriva själv. Denna grund gör stor skillnad i känslan av kontroll och inlärningstakt under de första skolåren.

Otaliga berättelser med feedback från nöjda ABC-föräldrar visar att serien är högt värderad, mycket läst och ett viktigt bidrag till läsresan.

Trevlig läsning!