Krångel vid läggdags? Läs Bings godnattböcker!

Alla små är inte lika glada över att gå och lägga sig. Men fasta rutiner och något att glädja sig åt kan göra susen.

Varje dag slutar obönhörligen med att det är läggdags. Några små är trötta och älskar det, medan andra stretar emot och vill att dagen fortsätter då länge som möjligt. Oavsett vilket läger din lilla fining tillhör är lugna kvällsrutiner ett bra sätt för att förbereda sig på läggdags.

Lugn inför läggdags

Det kan vara bra att dämpa belysningen och ljudnivån och dra ner på tempot en stund innan läggdags. Mysiga rutiner hjälper också till att skapa trygghet och ro kring läggningen. Kanske blir det till och med någon att se fram emot? En stunds plaskande i badkaret, läsning i famnen och en omgång med godnattkramar rundar av dagen fint.

De små barnens TV-hjälte, Bing, förbereder sig också för att gå och lägga sig. Det är bra att veta att man inte är ensam om att behöva gå och lägga sig. Häng med tillsammans med Bing på hans trevliga kvällsrutiner.

Fyra små böcker i en box

”Bings godnattböcker” är en samling med fyra små kartongböcker som antingen kan läsas sammanhängande vid läggdags eller var för sig.  Gärna i den här ordningen:

Baddags

Läggdags börjar ofta med ett bad. Så även för Bing. Bing tycker om bubblor i badvattnet. Men ibland kan det bubbla över!

Läggdags

Bing har badat. Vad händer sen? Jo, nu ska pyjamasen på. Tänderna ska borstas. Bing är snabb. Ping! Tänderna är rena och fina. Klar för sängen. Nu är det läsdags!

Läsdags

Som alltid läser Flopp en bok för Bing. Den handlar så klart om bästisen, Skutte Swoosch. Skutte ger sig av på ett aldrig så litet äventyr i världsrymden. Bing älskar den berättelsen. Han kan de så bra att han berättar slutet själv.

Godnatt

Så är det äntligen dags att sova. Men först måste Bing säga godnatt till allt och alla!

Trevlig läsning och god natt!

”Bings godnattböcker” passar bäst till barn från ca 9 månader till 2 år, men kan även läsas av yngre och äldre bokmalar och nattsuddare. Samlingen gavs ut för första gången på svenska av Goboken i november 2020. Om du inte redan är medlem i Goboken kan du få de här bäckerna samt ”Bings 100 första ord” i ditt välkomstpaket för nya medlemmar. Beställ här. Du hittar även båda samlingarna i Gobokhandeln.

Korta filmer om Bing, Skutte Swoosch, Flopp och de andra hittar du även i programarkivet på SVT Barn.