En bok för varje bokstav gör det roligt att lära sig

A som i apa, b som i brandbil, c som i cowboy … Att känna igen bokstäverna är det första steget på väg till läsning. Att lära sig läsa är en av de största inlärningsutmaningarna ditt barn kommer att möta och den bästa ”uppvärmningen” är att skapa läsglädje.

När barnet upplever att böcker och bokstäver är spännande och roligt är mycket av jobbet redan gjort! För barn lär sig bäst genom lek och i roliga situationer. Mitt första ABC introducerar barnet för bokstäverna på ett roligt sätt. Med en bok för varje bokstav kommer ditt barn att ha gott om tid att leka med, lära sig att känna igen och så småningom lära sig varje enskild bokstav – och sedan se fram emot nästa.

29 bokstäver – 29 böcker: Alf och Bett lär barnen bokstäverna, en efter en!

Varje bok har ett spännande bokstavsäventyr med ett tema som engagerar små barn. Alf och Bett är de charmiga huvudkaraktärerna i hela serien. I varje bok ger de sig iväg på en tur med sitt tåg – som har en vagn för varje bokstav – och samlar på sig saker som börjar på rätt bokstav.

Häng med Alf och Bett på bokstavsäventyr på stranden, på café, på karneval, på opera, till tandläkaren – och till andra roliga ställen!

Varje bok finns också som ljudbok, som följer med bokpaketet. Här kan man höra berättelsen dramatiserad, bokstavens egen sång och Alf och Betts sång. Dessutom kan man höra bokstavsljuden och lära sig hur alla bokstäverna uttalas.

Enkla men spännande berättelser

I b-boken brinner det i bageriet. Bagaren får brända bröd i bakugnen och brandmännen måste släcka branden. Alf och Bett hjälper till och dagen avslutas med härliga bruna bullar med korinter.

Brandbilen kommer brakande över bron. BA-BU, BA-BU. Bageriet brinner! I d-boken är det dramatik men allt slutar lyckligt!

Alf och Bett drar iväg på drakjakt med d-vagnen. De hittar mycket som börjar på d. Till och med en liten drake! Men draken är sjuk. Alf och Bett hämtar en djurdoktor med en gång! Då blir draken bra igen!

Draken i d-boken äter druvor. Men så sätter den en druva i halsen och måste gå till doktorn . . .

ABC-böckerna har berättelser som fängslar och som är anpassade efter barnets medfödda vilja och förmåga att lära sig. De kan också användas till högläsning – du bestämmer hur du vill lägga upp bokstavsinlärningen och i vilken takt du vill introducera bokstäverna för ditt barn.

När ni läser ABC-böckerna händer det fantastiska saker med barnets läsutveckling:

  • Intresset för språk och nya ord väcks.
  • Barnet blir bekant med och intresserat av bokstäver.
  • Barnet lär sig att det finns ett samband mellan talade ord och skrift när du pekar på orden medan du läser.
  • Barnet lär sig att känna igen enkla ord och kan därmed ”läsa” dem själv. Lycka!

Häng med på en ABC-tur, du också!Alf-og-Bett_sirkel

Alf och Bett har ett tåg
som tar dem med på tur.
Vart det än bär,
ligger ord på lur.
Tut-tut tut!
Vad börjar ordet på?
Tut-tut-tut!
Upp i vagnen då!