Ingen jul utan Disney

Vad vore väl julen utan Disney? När den bästa dagen av alla äntligen är där och Kalle Anka och hans vänner önskar alla god jul … Den känslan! Disney har så mycket att erbjuda i form av julläsning också. I den nya utgåvan av ”Jul med Disney” får du fyra olika julberättelser att mysa med hela julen!

Hurra!

Dumbos första jul

Vännerna upptäcker att Dumbo inte vet vad julen är. De försöker förklara för honom, men det är svårt. Till slut kommer de på en bra idé – de tar med sig Dumbo till det julpyntade New York för att visa honom vad julen är. Trafiken i staden är försenad på grund av kraftigt snöfall. När några personer behöver hjälp att leverera julklappar i tid är Dumbo inte svår att övertala. När han ser hur glada alla barnen blir över besöket och julklapparna upplever Dumbo för allra första gången julens magi …

Julfesten (Prinsessan och grodan)

Prinsessan Tiana och prins Naveen ska fira sin första jul tillsammans. De bjuder in familj och vänner till en stor julfest i Tianas restaurang. De förbereder och lagar mat i många dagar. Precis innan festen ska börja tar Tiana med sig Naveen ut på en båttur in i floddeltat. Längs flodstranden brinner många stora lägerbål för att ära Papa Noel. Den kvällen dyker det upp en mystisk rödklädd gäst på festen. Kan det kanske vara Papa Noel?

Julskratt (Monsters Inc)

Monstren i Monsters Inc måste trolla fram en massa skratt för att få tillräckligt med ström för att kunna tända julljusen i Monstropolis. Men hur? Mike och Sully behöver jobba hårdare än de gjort någonsin tidigare för att fylla skrattbehållaren, för många barn har rest bort över julhelgen. När det dessutom blir en läcka i skrattbehållaren är goda råd dyra!

 

Den bästa julklappen någonsin (Bilar)

Bärgarn blir besviken när Blixten McQueen ska delta i en racertävling över julhelgen. Båda vännerna vill helst fira jul tillsammans och försöker fundera ut hur det kan ordnas. Var för sig letar de också efter den bästa julklappen att ge varandra. Till slut hittar de en helt perfekt lösning, men inte utan en massa spänning, fart och skratt!

Gör en läskalender till advent

Adventstiden är full av aktiviteter och glädje – och väntan! En läs-adventskalender kan ge ro och vara mysig och samtidigt korta ner väntetiden. Den är ett bra komplement eller alternativ till en present- eller chokladkalender. Tid med dig är det bästa barnet vet och när ni sitter och läser tätt tillsammans med gemensam fokus på berättelsen sänker sig friden över er och lyckonivåerna stiger. Att läsa tillsammans är mindfulness som varar och ger fina upplevelser till både stora och små. Ni behöver inte läsa en hel bok varje dag, om det är mycket text, som till exempel i den här. Här kan ni dela upp var och en av de fyra berättelserna i två eller tre avsnitt och sprida ut den över många lässtunder. De tål också att bli lästa om och om igen – precis på samma sätt som man ser filmerna många gånger.

 

Jul med Disney blev först utgiven på svenska 2021. Du hittar den självklart också i Gobokhandeln. I Disneyklubben kan du få den som gratis välkomstgåva. Där får du den också som e-bok och som ljudbok på CD. 

Njut av adventstiden med Disney – trevlig läsning!