Ho, ho, ho! En julberättelse från Nordpolen

Tidigt på morgonen, på lillejulafton, vaknar jultomten och upptäcker att han har tappat rösten. Det är katastrof! Vem ska nu säga Ho, ho, ho! när julklapparna ska delas ut?

En efter en provar alla vännerna att hjälpa till, men ingen av dem har en röst som liknar jultomtens. Den här färgglada, tjocka kartongboken bjuder på en julberättelse utöver det vanliga. Den enkla, men samtidigt spännande, historien är också mycket rolig. Den ger utrymme för att experimentera med tomtenisseröster, skratta åt allt det roliga som kommer ut – men också prata lite djupare om att hjälpa till och hjälpas åt.

Kreativitet och sammanhållning

För det är precis det som jultomtens vänner är mest upptagna med – att hjälpa honom att uppfylla alla de förväntningar som finns på honom på den stora dagen. En efter en provar de hårt, på sitt eget vis, att hjälpa honom. Även om ingen av dem har en så stor och bullrig röst som jultomten, så har de iallafall försökt så gott de kan. Berättelsen visar att det gäller att tänka kreativt och samarbeta för att kunna lösa ett problem. Även om man inte lyckas, så lär man sig mycket medan man försöker samtidigt som man bygger en sammanhållning. För ingen jublar högre än jultomtens vänner när hans röst plötsligt kommer tillbaka!

Slutet gott

Julen är räddad. Jultomten kan ropa Ho, Ho, Ho och dela ut alla julklappar. Det är så härligt när allt slutar lyckligt. Den lilla läsaren kan pusta ut och gå och lägga sig tryggt förvissad om att det blir jul i år också.

Adventstiden är perfekt för läsning och en riktigt bra tomtehistoria hör till!

Trevlig läsning!

HO, HO, HO blev först utgiven av Goboken 2021. Du hittar den så klart i Gobokhandeln. Boken är i tjock kartong och inbunden. Den tål att användas flitigt av små barnhänder och kan läsas om och om igen i många år. De färgglada illustrationerna ger en härlig julstämning!