Läsmys och sifferglädje med Mitt första 123

Behöver du mer att läsa? Nu ger Goboken dig 15 e-böcker – hela vår 123-serie – i gåva. Nu kan du läsa ett nytt sifferäventyr varje dag. En fin sak att göra nu när familjen har lite mer tid tillsammans ?

Detta får du:

Alla 15 böckerna i 123-serien som e-böcker. Böckerna laddas enkelt ner till plattan eller telefonen via Gobokens app, och är tillgängliga så snart du har registrerat dig i appen.

Så här gör du:

  • Ladda ner Goboken-appen: Ladda ner för iOS. Ladda ner för android*
  •  Logga in eller scrolla ner och välj ”Prova som gäst”
  • Alla böcker utan blått hänglås kan laddas ner – tryck på boken och ladda ner-ikonen
  • När boken är nerladdad kan du öppna den
  • Bläddra manuellt genom att svajpa öger och vänster

* Appen finns till både iOS och Android, men fungerar tyvärr inte lika bra på alla Android-enheter.

Varför äventyr om matematik?

Barn lär sig bäst när de har kul, och barn som leker med siffror lär sig att lita på dom. Avnända dom. Nyfikenheten är medfödd, och du lär dig aldrig så snabbt och så mycket som du gör under åren innan du börjar skolan. Att lära om siffror och räkning genom lek, gör att barnen lär känna siffrorna – och trygg med dom innan skolstarten.

Vi har lagt tonvikten vid att böckerna i Mitt första 123 ska innehålla fantasifulla och roliga berättelser som väcker frågor och som inspirerar till fina samtal. Huvudkaraktärerna i böckerna är de två bästisarna Tom och Lina. I varje bok drar dom ut på nya, spännande sifferäventyr tillsammans med räknemästaren Numbert och hans fantastiska fartyg. Berättelserna utspelar sig både i nya, fantasifulla miljöer men även i Tom och Linas vardag. Och i alla berättelserna upptäcker, lär och leker de två barnen massor av grundläggande matematik.

Så bygger barn upp sifferförståelse

Många små barn har lärt sig att rabbla siffror, kanske till tre, fem eller tio, men det betyder inte att de har full förståelse för vad siffrorna representerar.

Det är många bitar som ska falla på plats för att utveckla en rik sifferförståelse, och för att få en bra utveckling är det nödvändigt att barnet för erfarenhet från enkla möten med siffror och sifferbegrepp i olika sammanhang.

BARNETS SIFFERBEGREPPSUTVECKLING

Det har skrivits tjocka böcker om barns sifferbegreppsutveckling. Här kan du läsa om några av de mest centrala delarna.

Ha en fin läsestund!