Lilla Lejon – en spännande mjukbok till bebisen

Den här unika mjukboken är som ett kinderägg i bokform för pyttesmå läsare. Här finns en massa att utforska med alla sinnena, något som bebisar tycker är mycket mer intressant än att bara se och lyssna. Följ med på en expedition utanpå och inuti boken, sett ur barnets perspektiv.

Spegel på lejonmagen

Vad är det som skiner och blinkar? Det ändrar sig hela tiden. Det måste jag titta närmre på. Oj! Vad var det nu som dök upp? Är det ett ansikte? Vem är inne i boken? Vem är du? Kom fram! Nämen. Mamma säger att det är JAG i en spegel! Det kan väl inte vara möjligt? Eller? Tittut, jag! Le! Vad händer om jag dänger till jag-spegeln med handen?

Bitleksaker som lejonfötter

Hej!Vad är det där? Något som dinglar och rör sig. Det var spännande att titta på. Undrar om jag kan få tag på det? Japp! Äntligen! Det är hårt och kallt mot fingrarna och har prickar som kittlas. Hur smakar det? Ojsan! Det kändes verkligen härligt i mina kliande gommar. Och titta, här är ju en till. Smakar den likadant månne?

 

Lejonansikte med stora kontraster

Jag ser två mörka prickar med något mörkt i mitten. Vad kan det vara? Nu säger mamma något. Hon pekar och säger sakta Ö-G-A, Ö-G-A, N-Ä-S-A, M-U-N. Oj! Nu pekar hon i mitt ansikte och säger samma sak. Aha! Jag förstår! Jag pekar på mammas öga också. Mamma ler. Nu är hon stolt över mig!

Glänsande morrhår och knastrande man

Det är något som sticker ut från ansiktet. Jag vill ta det! Det är väldigt blankt och glatt. Mmmm, jag gosar lite med det ena. Men här är två till! De ser inte riktigt likadana ut, men känns likadana. Märkligt! Och titta här – här är hål som jag kan sticka fingrarna igenom. Här är ett par mjuka öron också. Så härliga att ta på. Men vad är det för ljud? När jag kliar lejonet bakom öronen så knastrar det! Vilket spännande ljud – det vill jag höra mer av! Det knastrar hela vägen runt huvudet. Hurra!

Mjuk lejonkropp med något inuti

Nu har jag känt en massa utanpå, klappat och gosat, tittat, smakat, lyssnat och känt. Men det är något inuti också. Wow! Mamma öppnar hela lejonmagen! Så stort och annorlunda allt blev nu! Mamma pekar och pekar. ”Litet lejon”, säger hon. ”Babylejon och mamma lejon. Blommor. Blad. Stjärna.” Jag följer spänt med, för det är så mycket spännande att titta på! Tänk att varje sak som mamma tittar på har sitt eget ord!

Så börjar hon läsa med mjuk, mjuk röst. Det låter så fint, nästan som musik, för det är något annorlunda med orden som kommer ut. De liksom dansar och passar så fint ihop med varandra. De gör mig sömnig. Gäsp! Kanske det är dags för en liten lur? Mamma säger att djuren i boken också ska sova. Natti, natti, så länge, lilla Lejon! Så mysigt!

Lite mer om Lilla Lejon

Den här härliga mjukboken blev först utgiven 2022. Den är inte till salu, utan finns bara som en del av en exklusiv välkomstgåva till nya medlemmar hos Goboken.

Lejonboken är lika mycket en lek som en bok. Därför är den testad och godkänd efter de strängaste kraven som finns för leksaker till bebisar. På Goboken tar vi säkerhet på allvar och när vi säger att boken passar för bebisar så gör den det på alla sätt.

Rätt bok vid rätt tid ger läsglädje från första stund.

Trevlig läsning!