Sjung med Gobokens ABC-band på resan!

De allra flesta barn älskar musik och att dansa och sjunga! De sjunger helt omedvetet och ohämmat sina favoritsånger och tänker inte på hur det låter eller vem som lyssnar. Förmodligen är det så att många människor verkligen gillar att sjunga, men med tiden blir man mer reserverad, vill inte sjunga när någon hör eller tycker att det känns lite läskigt. Men i bilen (eller i duschen!) kan alla leva ut sina sångtalanger! Ofta ser man folk ta i för full hals när man står med bilarna vid rödljusen och väntar. Ingen hör, men många ser och det ser så härligt befriande ut! Duett med favoritartisten, helt själv i bilen.

Så vad passar bättre än att sjunga i bilen, tillsammans med barnen – samtidigt som de lär sig alfabetet?

Nu finns nämligen Alf och Betts sångbok på Spotify! Enkelt att ha med sig överallt, koppla upp i bilen, på resan. Lyssna i lurar eller sjung så högt ni kan allihopa! Som medlem i mitt första ABC får du en bok för varje bokstav, en ljudbok med sånger, CD-skiva, en fin sångbok med alla sångerna ur böckerna, magnettavla med bokstäver, ABC-kort och en handledning för hur allt fungerar. Alla sångerna har sedan länge funnits i Gobokens app, som finns att ladda ner i Play Butik eller i App Store. Men nu kan man även höra dem på Spotify och göra sina egna listor med Alf och Betts ABC-sånger blandade med andra favoritlåtar.

Häng med Gobokens härliga ABC-band och sjung med i glada, roliga låter som ”Jag vet en drake”, Underliga underbyxor”, Ödlemat till lunch” och alla de andra! Texterna är finurliga, melodierna  lätta att hänga med i  och musiken spelas av ett väldigt bra band! Alla blir glada av de här sångerna!

Jag vet en drake, en liten drake
som äter druvor och stickar luvor.
Den dricker drinkar och gillar dans.
Den äter dadlar och wienerkrans.

Jag vet en drake, en liten drake
som dansar tango och dansk fandango.
Den skriver dikter i duvblå dräkt
och sjunger sånger på dialekt.

Det är sedan länge känt att musik förbättrar inlärningen. Att sjunga eller lyssna på musik aktiverar båda hjärnhalvorna och tränar upp de kognitiva förmågorna och arbetsminnet. Musik hjälper till att hålla kvar information bättre, vilket gör inlärning lättare. Det beror på att den håller uppmärksamheten i gång och väcker olika känslor. Alla åldrar kan använda sig av musik för att öka koncentrationen och därmed också få en bättre minnesbild av det man försöker lära sig. Det är alltså bara att sjunga på för full hals och dansa med i alla bokstavssångerna! Snart sitter alfabetet som en smäck och då har ni alla haft roligt under tiden.

Sjung i bilen, lyssna på tågresan (och låtsas att ni reser med bokstavståget!) eller bara sjung och dansa till alla låtarna hemma. Sångerna är roliga och kopplade till boken om den aktuella bokstaven. Men det går självklart att lyssna utan att läsa boken.

Här hittar du alla Gobokens ABC-band och alla  alfabetssångerna på Spotify!

Du som blir nyfiken på Mitt första ABC kan läsa mer här.