”Upp” ges ut i Disneyklubben

Storfilmen ”Upp” från Disney PIXAR blev nästan omedelbart en klassiker när den kom 2009. Äntligen ges den magiska historien också ut i bokform i Disneyklubben. ”Upp” bjuder på allt som en liten äventyrare behöver: humor, spänning och – inte minst – ett sprakande äventyr! Välkommen ombord!

Historien om den griniga gubben Carl Fredriksson berör både små och stora. Det börjar med en tillbakablick på hans liv, berättelsen om hur han träffade sin fru Ellie och om deras liv tillsammans. Men när Ellie dog lämnades Carl ensam i huset som betydde så mycket för dem båda. Han saknade Ellie väldigt mycket.

Samtidigt förändrades hela grannskapet. Carls hus skulle rivas och Carl fick veta att han skulle bli tvungen att flytta till ett ålderdomshem. Då vaknar både de stridsviljan och äventyrslusten hos Carl.

När Carl var liten drömde han om att bli upptäcktsresande. Hans största  dröm var att åka till Sydamerika, en dröm han delade med Ellie. Under hela livet sparade de till resan till Paradisfallen, men det räckte aldrig, trots att Carl hade lovat att följa med Ellie dit. Nu bestämmer sig Carl för att hålla sitt ord, vad som än händer. Och när portvakterna från ålderdomshemmet kommer för att hämta Carl, väller hundratals heliumballonger ut ur skorstenen och lyfter upp hela hans hus från marken.

Resan i luften blir början på ett långt, spännande äventyr – med en ivrig, hjälpsam pojkscout som fripassagerare.

Läs mer och köp boken i Gobokhandeln.

Filmen vann två Oscars 2010. Har du inte sett den ännu? Se trailern här, på YouTube.