Inser du hur mycket kärlek du visar genom att läsa högt för ditt barn?

Högläsning är den ultimata kärleksförklaringen du kan ge ditt barn. Det är verkligen en gåva som bara ger och ger.

Det första året

Under det första levnadsåret älskar barnet att lyssna till sin mammas eller pappas röst. De älskar att mysa tillsammans med föräldrarna och de känner sig trygga.

  • Föräldrarnas röst får barn att slappna av.
  • Nya ord blir så småningom en del av ordförrådet.
  • Du bygger grundstenar för barnets fortsatta lärande.

I 1-årsåldern

I ettårsåldern börjar språkutvecklingen verkligen att ta fart. Kanske kan din ettåring redan säga några ord? Andra behöver mer tid. Men en sak är säker: Tiden du använder till högläsning nu hjälper barnet att utveckla sitt språk. Tiden du tillbringar tillsammans med ditt barn är med andra ord en investering på många områden.

I 2-årsåldern 

När barnet är runt två år kan det högst sannolikt förstå en berättelse på en helt annan nivå än föregående år. Hur roligt är inte det? Lägg gärna märke till att böcker för 2-åringar ofta har lite mer text och handling än vad böcker för 1-åringar har.

Det allra bästa med lässtunden är när ni skrattar åt samma skämt. Och du –   är du inte så förtjust i att leka rollekar med Brandman Sam eller Paw Patrol? Då är högläsning ett utmärkt alternativ! När du läser tillsammans med barnet kan ni båda leva er in i samma historia och i samma värld. Är det inte fantastiskt?

Är du övertygad om att läsning är den ultimata kärleksförklaringen? Det är vi!