Maia Björn – en mjuk följeslagare

Alla barn tycker om mjuka saker. Leksaker, snuttefiltar, en gosig pyjamas – eller en mjuk bok. I vaggan trängs nallarna med varandra och ganska snart får den nya bebisen en favoritnalle, den som kommer att hänga med överallt. Den bästa kompisen.

En mjuk och fin liten nallekompis

Björnen Maia är en söt, mjuk bok i form av en nalle – eller en nalle som är en mjukbok. En nallebok. Hon är mjuk och gosig att hålla i för små händer och bjuder på en hel del spännande saker att upptäcka. Första boken och första nallen kan hänga med överallt. För Maia går att hänga upp –  kanske i vagnen, i bilstolen eller ovanför sängen?

Färger och ljud

Maia är fin och färgglad att se på, med sin röda väst och stora blå ryggsäck. Hennes händer och fötter knastrar med ett mjukt och behagligt ljud när man trycker på dem och hon älskar att dansa när hon hänger upphängd i vagnen eller över sängen. Dansen gör att hon skramlar härligt. Kanske hon skramlar mer om man skakar henne?

En bok i ryggsäcken

Maia har en fin ryggsäck med sig med en mjuk och spännande bok. Lika mjuk som Maia själv. Man kan krama både Maia och boken samtidigt. Självklart vill man att bebisen ska lära sig att älska böcker redan som liten. Att krama en nallebok är en bra början på ett långt liv av läsande. Boken handlar om Maia och är enkel att läsa men med mycket att titta på. Färgglada bilder med många detaljer bjuder in till samtal och nya ord att  lära sig så småningom. Maia blir en fin vän till en ny liten bokälskare.

Maia Björn är sedan några år en av Gobokens favoritböcker för de allra minsta. Hon finns att köpa i Gobokhandeln till någon som älskar både nallar och böcker. Och vem gör inte det?