10 mysiga saker att göra på hösten

Sommaren är sannerligen över, långa ljusa kvällar likaså. Men det sätter inte stopp för att fortsätta att göra mysiga och spännande saker, både inne och ute! Här hittar du tips på saker att göra i höst, och som inte tömmer plånboken!

shutterstock_145071844

SAMLA HÖSTENS GYLLENE SKATTER

Gå runt i skogen tillsammans och samla nötter, kottar, stenar och fina höstlöv i en korg. Lägg sedan allt i en skattkista som ni kan plocka från när ni är på humör för lite inomhusaktiviteter.

shutterstock_230716855

KURRAGÖMMA I HÖSTMÖRKRET

En utelek i höstmörkret kan vara både mysigt och spännande. Gå ut och lek kurragömma! Sedan kan ni värma er med en kopp varm choklad när ni kommer in igen.

LÅT HALLOWEEN BLI EN STOR FEST

Låt häxorna dra iväg till Blåkulla och arrangera istället din egen fest. Koka soppa på blod och spikar och krydda med vita larver (tomatsoppa och makaroner gör susen) – BLÄ!

Asne_lyslykt

BAKA NÅGRA IGELKOTTAR TILL KVÄLLSMAT

Baka några frallor. Forma dom som bullar och använd solrosfrön över ”ryggen” till igelkotten. Använd russin eller nötter som ögon och näsa. Ät dom till kvällsmat!

HOPPA I BUBBLANDE GYTTJEPÖLAR

Ta med en påse med badskum (eller något annat som löddrar) och gå till närmaste vattenpöl. Häll i det, hoppa i, och se vad som händer. Rena magin för ett litet barn!

GÖR EN HÖSTLIG LJUSLYKTA

Ta fram några fina höstlöv från skattkistan och limma på dom på en gammal syltburk. Surra ståltråd runt kanterna, så kan lyktan hänga i trädet och svajja i höstvinden.

Hallgrim_2

BYGG EN KOJA HEMMA

Bygg en mysig koja och lek att ni är ute på äventyr. Ät, prata, läs, lek och ha kul! Om golvet blir för obekvämt framåt kvällen, är vägen till sängen inte lång.

UT I SKOGEN OCH GRILLA KORV

Ta en tur till skogen. Njut av höstens vackra färger och grilla korv. Mums! Se bara till att släcka grillen ordentligt innan ni går hem igen.

GÖR NÅGRA FINA HÖSTKRANSAR

Gå ut i naturen och plocka löv – lönnlöv är perfekta för kransar. Gå sedan hem och sätt er ner och pyssla vidare. Med snören till hjälp kan ni göra fina kransar till hela familjen.

shutterstock_227791804

LÄSESTUND I SOFFAN

Stäng av tv:n och hämta den mysiga filten. Kryp ner i soffan och ta fram en riktigt bra bok, låt barnet välja vilken. Ett magiskt ögonblick!