Funderar du på cd-spelare till ditt barn?

Det är lite vågat att säga det, men efter att du läst denna text så kan det vara så att du funderar på att skaffa en cd-spelare till ditt barn. Eller så har du kanske redan en?

Tänk bara hur mycket enklare det är för en 2- och 3-åring att hantera en cd-spelare, jämfört med telefon eller surfplatta. Små barn är otroligt smarta – vi säger inte emot. Men en telefon erbjuder oändligt med underhållning. Det är i grunden en fantastisk sak, men behöver barnet det?

Behöver barnet internetuppkoppling för att spela upp musik?
Behöver barnet koppla upp sig mot Google Home för att lyssna på en ljudbok?
Behöver barnet veta hur snooze-inställningen fungerar, så att sången/berättelsen slutar efter 20 minuter?

Nu kan vi vända på det, och tänka lite på fördelarna med en cd-spelare:

  • Få knappar, med ikoner.
  • Cd:n stannar av sig själv när berättelsen/musiken är slut.
  • Barnet kan byta cd själv

Behöver vi fler argument, egentligen?

Om cd-spelaren kan hjälpa ett barn att klara av en sak till själv, utan att fråga mamma och pappa om att låna telefon, utan att använda Youtube, utan att få hjälp att koppla till högtalaren – skulle du inte vilja ha en sådan sak hemma?

Eller varför inte en discman! Tänk så ovärderlig den skulle vara på bilresan! Att slippa lyssna på Madickens äventyr ännu en gång? Att låta barnet styra sina önskningar på egen hand med en discman och hörlurar.

Bokklubbar med tillhörande ljudbok på cd

Detta är bokklubbarna hos Goboken där du får ljudbok på cd med i bokpaketen.

  • Mitt första ABC: Bokstäver blir till lek! Böckerna finns med på cd:n, dessutom bokstavssånger. Klubben passar bra till barn som närmar sig 3 år, och ända upp till femårsåldern.
  • Mina första fakta: Här får du veta mycket kul! Ljudbok följer med på cd. I denna klubben finns det också sånger, som du snabbt får på hjärnan. Från 4 år.
  • Disneyklubben: Här får du cd som tillhör Disneyboken. Den skapar stämning, och gör det kul att bläddra samtidigt som du lyssnar. Riktar sig mot barn från 3 år och upp mot de evigt Disneyintresserade.